Travel diary- Banská Bystrica

Tento školský rok cestujem omnoho viac ako minulý. A musím povedať, že spoznávanie nových miest ma baví čím ďalej, tým viac.
V Banskej Bystrici sme boli v stredu po Veľkej noci (áno, som lenivá a preto to píšem až teraz). Nikdy predtým som tam nebola a mesto ma ako také celkom prekvapilo. Je tam nádherné námestie, so starobylými domami a kopou malinkých obchodíkov. Navštívili sme múzeum SNP a potom - ako na všetkých školských výletoch - sme mali rozchod. Pobehali sme nejaké tie papierníctva a darčekové obchody, lebo také u nás nemáme. Našla som ten najlepší a najjednoduchší zápisník za 50 centov, s perfektnou štruktúrou papiera. Doma som si ho ešte okrášlila látkovými páskami a teraz je môj najvernejší spoločník. Mrkli sme aj do Európy, kde som si kúpila svoju prvú Yankee candle. No nikdy ma nepúšťajte s plnou peňaženkou do Pantha Rei, kde sú aj umelecké potreby. Vykúpim to. A skoro sa aj stalo, pretože tam mali stojany s polymérovou hmotou (fimo, cernit) a ja som sa cítila ako v rozprávke. Fakt.













Bystrica je skvelé mesto, kde by som sa určite chcela ešte niekoľkokrát vrátiť. A vyšlo nám aj počasie :)

2 komentáre:

  1. ja som nikdy nechápala čo ludia vidia na BB :D žijem tu celý život, ale uznávam máme krásne námestie ... len to tu už nie je to čo niekedy, všetky obchody sa premiestnili do europy a na namestí zostali len kaviarne a čínske obchody ... pekne si o našom meste napísala :) inak umelecké potreby a ovela lacnejšie ako v panta rhei sú aj priamo na námestí (obchod s nápisom rámovanie) :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To vieš, dedinčan vo veľkom meste :D pôvodne som ani nemala v pláne ísť do umeleckých potrieb, to bolo len tak na rýchlo ale ďakujem za tip, určite sa tam pôjdem pozrieť.. niekedy keď sa vrátim :)

      Odstrániť